New Parents

Πρώτη φορά γονείς: Αυτές οι γιορτές θα είναι διαφορετικές!

Χριστούγεννα!! Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου, οι νέοι γονείς έχουν τώρα περισσότερους λόγους για να την απολαμβάνουν! Μαζί με τη γιορτινή ατμόσφαιρα,χαίρονται και το μικρό τους θαύμα!

Αν αυτά τα Χριστούγεννα είναι τα πρώτα που θα περάσετε μαζί με το μωρό σας, τότε κάντε τα αξέχαστα, όμως πάντα με προσοχή!
Για εσάς τους νέους γονείς, αυτές οι γιορτές θα είναι σίγουρα μοναδικές και αξέχαστες! Λόγω της νέας άφιξης, όπως είναι φυσικό, θα πρέπει να αλλάξετε λίγο τις συνήθειες και το πρόγραμμά σας. Το μωρό έχει τη ρουτίνα του και θα πρέπει να την ακολουθήσετε, ειδικά αν είναι ακόμα πολύ μικρό.

Εμείς σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να περάσετε τις γιορτές όσο πιο όμορφα γίνεται, πάντα με ασφάλεια.

Δημιουργήστε γιορτινή ατμόσφαιρα!
Τα μωρά χαίρονται με τα στολίδια και τα λαμπιόνια. Αν ωστόσο το μικρό σας είναι σε φάση μπουσουλήματος και εξερεύνησης, καλό είναι να μην αφήσετε εκτεθειμένα επικίνδυνα καλώδια ή στολίδια που μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα μέσα στο σπίτι. Ασφαλίστε τα καλώδια και απομακρύνετε από το πάτωμα ή από σημεία που μπορεί να έχουν πρόσβαση τα παιδιά τα εύθραυστα στολίδια και τη γιορτινή διακόσμηση. Μπορείτε στο χαμηλό μέρος του χριστουγεννιάτικου δέντρου να τοποθετήσετε πάνινα στολίδια ή να στολίσετε ένα μικρότερο δέντρο και να το βάλετε σε σημείο που δεν φτάνουν.

Απολαύστε τις βόλτες σας!
Η πόλη φοράει και αυτή τα γιορτινά της και οι βόλτες γίνονται απολαυστικότερες για τα παιδιά. Ντύστε το μωρό σας με ζεστά ρούχα και έχετε μια ζεστή κουβέρτα για τη βόλτα με το καρότσι. Αποφύγετε μέρη που ενδεχομένως να προκαλέσουν άγχος στο μωρό, όπως σημεία που ρίχνουν βεγγαλικά ή έχουν δυνατή μουσική.

Κάντε μικρές εξορμήσεις εκτός πόλεως!
Μια κοντινή εκδρομή στη φύση θα ανανεώσει τη δική σας διάθεση αλλά και του μωρού σας! Απολαύστε τον καθαρό αέρα και χαρείτε το χειμερινό τοπίο. Έχετε μαζί σας τα απαραίτητα για το μωρό,
όπως μια αλλαξιά ρούχα, ζεστά παπουτσάκια, σκουφάκι, γαντάκια και τις πάνες του. Αν αποφασίσετε να περάσετε λίγες μέρες εκτός σπιτιού, μην ξεχάσετε το παρκοκρέβατο του μωρού και προετοιμάστε μερικά φαγητά για να είστε πιο άνετοι.

Κρατήστε το σπίτι ζεστό!
Η ιδανικότερη θερμοκρασία για να είναι το μωρό άνετο στο σπίτι, να μην κρυώνει αλλά ούτε να ζεσταίνεται είναι μεταξύ 22-24 βαθμοί κελσίου. Ανάψτε τα καλοριφέρ σας για να διατηρήσετε μια σταθερή θερμοκρασία. Αποφύγετε τα κλιματιστικά, καθώς προκαλούν ξηρότητα στο δέρμα και στους βλεννογόνους. Την ώρα του ύπνου, μην ντύνετε το μωρό πάρα πολύ γιατί αυτό θα δυσκολέψει τον ύπνο του.


Δώρα και χαρά!
Μικροί και μεγάλοι χαίρονται με τα χριστουγεννιάτικα δώρα! Όμως μην το παρακάνετε. Στη λαχτάρα μας να προσφέρουμε τα πάντα στο μωρό, μερικές φορές αγοράζουμε παραπάνω πράγματα απ’ όσα χρειάζεται ένα παιδί. Ένα ποιοτικό και ασφαλές παιχνίδι θα του δώσει πολλή χαρά. Έχετε πάντα έγνοια στην ασφάλεια των παιχνιδιών, ώστε αυτά να ανταποκρίνονται στην ηλικία τους, να μην έχουν επικίνδυνα καλώδια και δυνατούς ήχους και να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ελέγξτε ότι το παιχνίδι που δίνετε στο παιδί έχει περάσει τους ελέγχους και υπάρχει το σήμα CE τυπωμένο πάνω του. Η σήμανση CE δείχνει ότι ένα προϊόν έχει ελεγχθεί από τον κατασκευαστή και θεωρείται ότι πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ως προς την ασφάλεια και την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος. Είναι υποχρεωτική για τα προϊόντα που κατασκευάζονται οπουδήποτε στον κόσμο και στη συνέχεια διατίθενται στην αγορά της ΕΕ.

Σας ευχόμαστε να περάσετε υπέροχα Χριστούγεννα και όμορφες γιορτές, με
υγεία και ασφάλεια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *