Tips

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αλλαγή της πάνας.

Με τον ερχομό ενός μωρού η αλλαγή της πάνας είναι κάτι που θα κάνετε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας. Αυτό κρατάει τουλάχιστον για τα 3 πρώτα χρόνια της ζωής του μωρού σας με τη συχνότητα να μειώνεται μέχρι, το παιδί ναμπορεί να πηγαίνει στην τουαλέτα.

Μια διαδικασία η οποία σε πολλούς μπορεί να προκαλέσει άγχος στην αρχή αλλά μετά εντάσσεται φυσιολογικά στην καθημερινή ρουτίνα φροντίδας του μωρού σας!

Είναι πολύ σημαντικό να αλλάζουμε συχνά την πάνα του μωρού και αμέσως όταν αυτό χρειάζεται.Φυσικά τον πρώτο καιρό η ανάγκη για αλλαγή της πάνας είναι πιο συχνή!

Ξεκινήστε με τα βασικά:

-Αρχικά διασφαλίστε την υψηλή ποιότητα της πάνας μια και η πάνα θα βρίσκεται σε άμεση επαφή με το ευαίσθητο δέρμα του μωρού σας.

-Σιγουρευτείτε ότι είναι το σωστό μέγεθος, ώστε να εφαρμόζει καλά και να μην έχετε δυσάρεστες διαρροές ή να προκαλεί δυσφορία στο παιδί -σε περίπτωση που είναι πιο μικρή σε μέγεθος.

-Χρησιμοποιείτε πάντοτε ποιοτικά μωρομάντηλα χωρίς άρωμα ή με υποαλλεργικό δερματολογικά ελεγμένο άρωμα, χωρίς οινόπνευμα και άλλα αμφιλεγόμενα συστατικά. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε κοκκινίλες ή ερεθισμούς στην ευαίσθητη περιοχή.

-Μετά από κάθε αλλαγή πάνας, εφαρμόστε κρέμα πρόληψης των συγκαμάτων και των ερεθισμών. Σε περίπτωση ερεθισμού, στεγνώστε απαλά και εφαρμόστε μία επουλωτική κρέμα.

-Σκουπίζετε το μωρό πάντα από πάνω προς τα κάτω -ειδικά αν είναι κορίτσι.

-Τοποθετήστε το μωρό σε μια σταθερή επιφάνεια με ένα προστατευτικό κάλυμμα ή ένα υποσέντονο από κάτω. Ειδικά τον πρώτο καιρό μπορεί να έχετε “ατυχήματα”! Ακόμα κι αν νομίζετε ότι το μωρό έχει κάνει την ανάγκη του! Με το άνοιγμα της πάνας, το μωρό μπορεί να νιώσει “ελεύθερο” και να θελήσει να ξανακάνει τσίσα ή κακά!

Τι κάνετε αν το μωρό κλαίει και αρνείται να αλλάξει την πάνα;

Υπομονή! Λίγα παιχνίδια, λίγους αντιπερισπασμούς, τραγούδια ή να του μιλάτε για να το ηρεμήσετε. Όταν είναι πια λίγο μεγαλύτερο και σας καταλαβαίνει, εξηγήστε του γιατί γίνεται αυτή η διαδικασία και ότι θα πάρει μόνο λίγα λεπτά. Μετά μπορεί να συνεχίσει το παιχνίδι του καθαρό και ανέμελο!

Εμπιστευτείτε τις πάνες Bambo Nature για τα μωρά σας.

Κατασκευασμένες στη Δανία, οι πάνες Bambo Nature είναι από υλικά υψηλής ποιότητας, η φιλικά προς το δέρμα και το περιβάλλον, με τέλεια εφαρμογή και υψηλή απορροφητικότητα. Η οικολογική σήμανση Nordic Swan Ecolabel και η σήμανση Asthma Allergy Nordic αποτελούν απόδειξη της δέσμευσης ότι παράγουμε μια πάνα χωρίς την προσθήκη parabens, αρωμάτων, χρωστικών ή άλλων συντηρητικών.

Οι οικολογικές παιδικές πάνες και τα βρακάκια Bambo Nature  θα βοηθήσουν το μικρό σας να αισθάνεται άνετα, να είναι δραστήριο, στεγνό και ελεύθερο να εξερευνήσει τον κόσμο. Οι απαλές γραμμές τους και τα υλικά απαλλαγμένα από βαφές και άρωμα, τις καθιστούν ιδανικές ακόμα και για το πιο ευαίσθητο δέρμα. 

Διατίθενται σε μεγέθη για όλες τις ηλικίες -από το νεογέννητο έως το νήπιο! Εξερευνήστε όλα τα προϊόντα Bambo Nature και προσφέρετε στο παιδί σας την πιο ασφαλή και ελεγμένη πάνα αλλά και περισσότερα ποιοτικά προϊόντα που θα κάνουν την αλλαγή πάνας παιχνιδάκι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *