Health, Tips

Ερεθισμός στην ευαίσθητη περιοχή των μωρών: τι πρέπει να προσέξετε.

Ο ερεθισμός ή αλλιώς σύγκαμα, είναι συνηθισμένο φαινόμενο στα μωρά. Οφείλεται κυρίως στην πολύωρη χρήση της πάνας και προκαλεί κοκκινίλα στην περιοχή και ενδεχομένως να κάνει το μωρό να νιώθει πόνο ή ενόχληση.

Τι προκαλεί το σύγκαμα;
Το σύγκαμα κυρίως προκαλείται από τα ούρα και τα κόπρανα του μωρού. Λόγω της υγρασίας που υπάρχει στην περιοχή, μπορεί να αναπτυχθούν μύκητες και να δημιουργήσουν έντονο κοκκίνισμα. Σε πολλές περιπτώσεις ο ερεθισμός προκαλείται από την πάνα ή από κάποιο προϊόν που χρησιμοποιούμε.

Πώς αντιμετωπίζεται το σύγκαμα;
Είναι σημαντικό να δράσουμε εγκαίρως μόλις αντιληφθούμε ότι η περιοχή είναι ερεθισμένη.

Πλένουμε σχολαστικά την περιοχή και την στεγνώνουμε καλά, απορρίπτοντας την πετσέτα στα άπλυτα, χωρίς να την χρησιμοποιήσουμε ξανά. Προσοχή! Μην τρίβετε έντονα την πετσέτα στο δέρμα γιατί θα προκαλέσετε μεγαλύτερη δυσφορία στο μωρό.

Αλλάζετε τακτικά την πάνα του μωρού, σιγουρεύοντας ότι δεν υπάρχει υγρασία στην περιοχή. Ενδεχομένως να χρειαστεί να αλλάξετε την πάνα και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι πάνες Bambo Nature διαθέτουν δείκτη υγρασίας, μια λωρίδα που αλλάζει χρώμα όταν η πάνα έχει βραχεί. Έτσι, θα ξέρετε σίγουρα ότι ήρθε η ώρα να την αλλάξετε!

Καλό είναι να αφήνετε για λίγα λεπτά το μωρό χωρίς πάνα, ώστε να επιτρέψετε στο δερματάκι του να αναπνεύσει. Αυτό μπορεί να γίνεται σε κάθε αλλαγή πάνας.

Τοποθετείτε ειδική κρέμα για το σύγκαμα, σε κάθε αλλαγή πάνας. Έτσι, αποτρέπεται η τριβή του δέρματος και η δημιουργία υγρασίας.

Προτιμήστε πάνες που είναι κατασκευασμένες για ευαίσθητες επιδερμίδες και επιτρέπουν στο δέρμα του μωρού να αναπνέει. Οι πάνες Bambo Nature έχουν κατασκευαστεί από εγκεκριμένα συστατικά και υλικά, τα οποία είναι απαλά στο δέρμα, για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος ερεθισμού του δέρματος και να διατηρηθεί το δέρμα του παιδιού απαλό, στεγνό και υγιές.

Φορέστε στο μωρό μια πάνα μεγαλύτερη από το κανονικό του μέγεθος για να μην το ενοχλεί, μέχρι να υποχωρήσει ο ερεθισμός. Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να σφίγγετε υπερβολικά την πάνα!

Προτιμήστε βαμβακερά παντελόνια.

Αν δείτε ότι τα συμπτώματα δεν υποχωρούν και ότι το μωρό δείχνει ενοχλημένο ή δεν έχει διάθεση, καλό είναι να επισκεφθείτε τον παιδίατρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *