Tips

Σπιτική Πλαστελίνη: Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για το μπάνιο!

Αυτή η απίστευτα εύκολη χειροτεχνία κάνει την ώρα του μπάνιου και το παιχνίδι με το νερό εξαιρετικά διασκεδαστική για παιδιά όλων των ηλικιών! Είναι απολύτως ασφαλής για το δέρμα και απαιτεί μόνο μερικά απλά συστατικά για να προσφέρει σε εσάς και το παιδί σας ατελείωτες ώρες διασκέδασης.

Μερικές φορές, το να ζητήσετε από το παιδί σας να καθίσει “ήσυχο” για να κάνει το μπάνιο του, μπορεί να είναι ένας αγώνας που δεν μοιάζει με κανέναν άλλον. Ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε την ώρα του μπάνιου ευχάριστη και διασκεδαστική, είναι να κρατάτε τα παιδιά απασχολημένα με παιχνίδια και δραστηριότητες!

Αυτή η συνταγή για πλαστελίνη είναι εξαιρετικά απλή, ασφαλής για το δέρμα ενώ η ζύμη όταν τοποθετηθεί σε νερό γίνεται εξαιρετικά μαλακή και ελαστική και το υγρό σαπούνι που περιέχεται κάνει σαπουνόφουσκες!

 Για να φτιάξετε αυτή τη ζύμη θα χρειαστείτε:

Υγρό σαπούνι κατά προτίμηση χωρίς άρωμα

Παιδικό λαδάκι

Χρωστικές τροφίμων (προαιρετικά)

Άμυλο πατάτας ή άμυλο καλαμποκιού

Δείτε πώς να το κάνετε:

-Ανακατέψτε 5 κουταλιές της σούπας αφρόλουτρο και 3 κουταλιές της σούπας baby oil σε ένα μπολ.

-Προσθέστε τη χρωστική τροφίμων της επιλογής σας. Συνιστούμε να ξεκινήσετε με ελάχιστη χρωστική (μισή σταγόνα) ίσα που να πάρει χρώμα η πλαστελίνη. Να θυμάστε ότι η ζύμη θα διαλυθεί στο νερό κατά τη διάρκεια του μπάνιου του παιδιού σας, για αυτό μην είστε υπερβολικά γενναιόδωροι με το χρώμα. Αν θέλετε να διατηρήσετε το νερό όσο πιο καθαρό γίνεται, μπορείτε να παραλείψετε τελείως το χρωματισμό και απλώς να διατηρήσετε τη ζύμη λευκή.

-Προσθέστε άμυλο πατάτας μέχρι το μείγμα να γίνει σφιχτό, ομοιόμορφο και να μην κολλάει.

Επαναλάβετε τα 3 προηγούμενα βήματα με οποιαδήποτε άλλα χρώματα θέλετε.

Όταν έρθει η ώρα να χρησιμοποιήσει το παιδί σας τη ζύμη στο μπάνιο, ξεκινήστε σπάζοντας ένα μικρότερο κομμάτι της ζύμης. Μόλις η ζύμη αγγίξει το νερό, αρχίζει να διαλύεται αργά και δεν θα μπορείτε να την αποθηκεύσετε για αργότερα.

Εάν αποθηκεύσετε την υπόλοιπη ζύμη σε αεροστεγές δοχείο ή σακούλα, μπορείτε να τη διατηρήσετε για εβδομάδες! Δεδομένου ότι είναι φτιαγμένη με άμυλο, μπορεί να στεγνώσει αρκετά, αλλά όταν έρθει σε επαφή με το νερό, θα ξαναβρεί την ελαστικότητά της.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη ζύμη και στην παιδική πισίνα για πολλές ώρες καλοκαιρινής διασκέδασης!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *